Ara

Balıkesir Valiliği himayesinde ilimizde başlatılan "Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum" Projesi ile uyuşturucu bağımlılığına savaş açılıyor. Proje ile gençlerimizin bağımlılıkla mücadelesine destek verilerek uyuşturucu tehdidini tamamen ortadan kaldırmak amaçlanıyor.  Proje tanıtım videosuna link üzerinden ulaşabilirsiniz.

31.10.2022 tarihinde Avukat Dilruba Yılmaz tarafında okulumuz velilerine Kadına Yönelik Şiddet ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlenmiştir. Seminer içeriğinde kadın haklarına değinilmiş, şiddet türleri ile ilgili bilgiler verilmiş ve şiddettin yasadaki yaptırımları konusunda velilerimiz bilgilendirilmiştir. Avukat Dilruba Yılmaz'a verdiği aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederiz.

25 Kasım, Birleşmiş Milletlere üye birçok ülke ile birlikte ülkemizde de kadına karşı şiddetle mücadele konusunda farkındalığı arttırmak ve kurumlar arası koordinasyonu geliştirmek maksadıyla "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" olarak anılmakta, çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen KADES ve KADINA EL KAL-KA-MAZ projelerine ait dökümanlara ulaşabilmek için bağlantıyı kullanabilirsiniz.

10 Kasım günü okulumuz 5 yaş öğrencileri saat 9.05'te başlayan sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulundular. İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönetiminde Büyük Önder Mustafa Kemal'e olan saygı ve sevgilerini içeren şiir dinletilerini, gösterilerini sundular.

Okulumuzda TS ISO 45001-2018 Yönetim Sistemleri kurulmuş olup iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tüm iş ve işlemler TS ISO 45001- 2018 yönetim sistemleri doğrultusunda gerçekleşmektedir.

Cumhuriyetimizin 99. yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Okulumuz 4 yaş öğrencilerinin hazırladığı gösteriler diğer sınıfların da katılımıyla izlendi. Öğrencilerimize Cumhuriyet bilinci kazandırmak için tüm sınıflarımız günün anlam ve önemine uygun olacak şekilde süslendi. Yapılan gösterilerde Cumhuriyet bilincini vurgulayan şiirler okundu ve şarkılar söylendi. 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyetimizin, 99. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadık. Yaşasın Cumhuriyet!

Sevgili velilerimiz Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüzce başlatılan Ebeveyn-Çocuk Destek Eğitim Programı kapsamında okulumuzda 3,4ve 5 yaş çocuklarına ve onların ebeveynlerine yönelik kurs açılacaktır. Bu kurslar kapsamında; çeşitli nedenlerle okul öncesi eğitime erişemeyen, öncelikle 5 yaş olmak üzere 3-4-5 yaşlarındaki çocukların okul öncesi eğitimden faydalanması ve Ebeveynlerin çocuklarının gelişimleri (bilişsel, sosyal duygusal, fiziksel, dil ve özbakım) hakkında bilgi sahibi olması, yaş gruplarına göre gelişim özelliklerini tanımaları

ve çocuklarına destek olmalarının sağlanması ve öneminin kavranması amaçlanmaktadır.

Sizlerden ricamın çevrenizde okul öncesi eğitim kurumuna gidemeyen çocuğu olan ailelerle bunu paylaşıp okulumuza yönlendirmeniz. Uygulanan bu kurs programı tamamen ücretsizdir. Çünkü Bir Çocuk Değişir, Dünya Değişir.

Ayrıntılı bilgi almak için okulumuza ulaşabilirsiniz.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN ÖĞRENCİ-ÖĞRETMEN DESTEK SİSTEMİ AÇILMIŞ OLUP http://meb.ai/41Rov3' BAĞLANTISI KULLANILARAK SİSTEME GİRİŞ YAPILABİLECEKTİR.

Eyl

My Teacher: NATURE Erasmus ka229 My Teacher:Nature Erasmus+ Programı Okullara arası değişim ortaklıkları ka229 projemizin Son değerlendirme toplantısını Letonya'nın Riga şehrinde 19-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdik.

Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması aracıyla bu yıl ikinci kez kutlanacak olan hayat boyu öğrenme haftası , 1 Haziran'da başladı; 1-7 Haziran günleri arasında hayat boyu öğrenme haftası etkinlikleri gerçekleştirilmeye devam edilmektedir.

My Teacher: Nature Erasmus KA229 projemizin proje sonu sergisini Veli katılımı ile gerçekleştirdik.

25-31 Mayıs Etik İlke ve Değerler haftası kapsamında, tüm öğretmenlerimize bilgilendirme yapılmıştır. Okul panolara konu ile ilgili afişler asılmış, okul personeline etik sözleşme imzalatılmıştır.

My Teacher: NATURE Erasmus ka229 My Teacher:Nature Erasmus+ Programı Okullara arası değişim ortaklıkları ka229 projemizin 5. Öğrenme Seminerini Estonya'nın Kohtle Jarve şehrinde 8 - 14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdik. Ortak okulumuzun öğrencileri tarafından hazırlanan müzikli karşılama seromonisi ile karşılandık. ''Nature's Art'' konulu öğrenme seminerinde Doğal materyaller ile Sanat, Geri dönüşüm ve Müzik aleti atölyeleri yapıldı. Shale Oil maden müzesine gidildi. Ortak Okulumuzun Eğitim sistemi ve yapılan iyi uygulamalar yerinde gözlem yaparak öğrenildi. Öğrenme Seminerine katılan Kuzey Makedonya, İspanya, Portekiz, Letonya ve Türkiye olarak yaptığımız Doğal Materyaller ile Müzik modülü aktivitelerimizi hazırladığımız sunumlar ile birbirimize anlattık. Kohtle Jarve de bulunan ortak okulumuzun yapmış olduğu sunum ve de Tarihi ve kültürel geziler ile Estonya'nın ve Kohtle Jarve şehrinin eğitim sistemini, doğal kaynakları, iklimi, kültürel mirası, tarihi ve geleneklerini tanıdığımız, kültürler arası etkileşimin fazlasıyla yaşandığı bir öğrenme semineri gerçekleştik.

Yürütmekte olduğumuz My Teacher: Nature Erasmus ka229 projemizin ''Doğal Materyaller ile Müzik'' modülünde tüm sınıflarımız önce doğadaki sesleri keşfettiler. Daha sonra doğal materyaller ile kendi müzik aletlerini tasarladılar. Bu müzik aletleri ile ritim ve müzik çalışmaları yaptılar. Yabancı dilde çocuk şarkıları dinlediler ve dil farkındalığı kazandılar.

17 Mayıs günü okulumuz velilerine yönelik "Yeni Başlangıçlar" adını verdiğimiz, birinci sınıfa geçiş ile ilgili bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdik. Toplantı içeriği şu şekilde planlandı.
 • Okula hazırlık yaparken nelere dikkat edelim?

• Özbakım, bilişsel, dil, sosyal-duygusal gelişimlerini nasıl destekleyebiliriz?

• Uyum döneminde iletişim tarzı,

• Süreçte neler yapabiliriz?
bilgilendirme toplantısına katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.