İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda etkinlikler düzenlenmiş ve farkındalık çalışmaları yapılmıştır.

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü etkinlikleri kapsamında okulumuz personeline konu ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Çölyak Hastalığı Nedir?, Belirtileri Nelerdir?, Nelere Dikkat Edilmelidir? gibi konularda bilgilendirme semineri düzenlenmiştir. Seminere katılan personelimize teşekkür ederiz.

Dünya Öğlen sınıfı öğretmeni Ümmügül EREN ve öğrencilerinin  yürüttüğü "Doğadan Sınıfa" adlı E Twinning projesinin etkinlikleri başarılı bir şekilde tamamlandı. Yapılan çalışmalar okul bahçesinde yapılan sergiyle velilere sunuldu. Sergiye katılım çok güzeldi. Çocuklar yaptıkları etkinlikleri ve etkinliklerde kullanılan malzemeleri velilere anlattılar. Verimli ve güzel çalışmalar yapıldığı ve çocuklarda farkındalık oluştuğu gözlemlendi. Projemiz için öğretmenimiz Ümmügül EREN e teşekkür ederiz.

Fikri mülkiyet haklarına olan ilgi ve farkındalığı artırmak üzere ülkemizin de üyesi olduğu Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü  (WIPO) tarafından  2000  yılında,  26 Nisan  günü  "Dünya Fikri Mülkiyet Günü" olarak  ilan  edilmiş  ve  bu  kapsamda,  her  yıl  üye  ülkeler  tarafından  çeşitli  etkinliklerle  kutlanmaya başlanmıştır.

2022 yılı Afet Tatbikat Yılı olarak seçilmiştir. Bu kapsamda okulumuzda dönem dönem tatbikatlar düzenlenmekte, çocuklara afetler ile ilgili bilgiler verilmektedir. Tüm sınıflarımız afet farkındalık çalışmalarına katılmaktadır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda,  büyük bir coşku ve özveriyle kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu özel günün anlamı çocuklara aktarıldı. Tüm sınıfların organize ettiği çeşitli aktivitelerle çocuklara coşkuku bir etkinlik haftası yaşatıldı.

Bakıkesir Lisesi konferans salonunda 5 yaş öğrencilerimizin hazırladığı müzikli dans gösterileri de güne gurur ve heyecan kattı. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan törende sırasıyla sınıflar dans gösterilerini sergiledi. Büyük bir özveriyle çalışan tüm sınıflarımıza ve öğretmenleri teşekkür ederiz.

Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlu olsun.

NKA Ailesi Okuyor Projesi kapsamında yürütülen veliler ile kitap paylaşım etkinliği yapılmaya devam ediyor. Şubat ve Mart ayları kitabı olan Evet Beyinli Çocuk, İyi Aile Yoktur kitapları ile ilgili sohbetler katılım sağlayan velilerimiz ile gerçekleştirilmiştir. Etkinliğimizin okulumuz toplantı salonunda düzenlenmiştir. Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuzda yürüttüğümüz altı toprak üstü toprak e twinning projemiz nisan ayı etkinliklerimiz ile devam ediyor. Baharla beraber toprağı daha yakından inceleyip toprağa daha yakınız artık...

Okulumuz öğretmenlerinden  Ümmügül EREN'in  Dünya (öğlen) sınıfı ile yürüttüğü Doğadan Sınıfa E twinning projesi eğlenceli ve verimli bir şekilde devam ediyor. Haftalık görevlerimizden cam şişelerimizi güzel vazolara, kozalaklarımızı ağaçlara dönüştürdük.

My Teacher: NATURE Erasmus ka229 My Teacher:Nature Erasmus+ Programı Okullara arası değişim ortaklıkları ka229 projemizin 4. Öğrenme Seminerini Portekiz'in Montemor-o-Novo şehrinde 12-18 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdik. Ortak okulumuzun öğrencileri tarafından hazırlanan müzikli karşılama seromonisi ile karşılandık. ''Mathematics with Natural Materials'' konulu öğrenme seminerinde Doğal Materyaller ile (kil, cork) matematik etkinliği atölyesi, Artık Materyallerden Geri dönüşüm atölyesi, sebze ekimi, kompost ve ağaç dikimi aktiviteleri yapıldı. Ortak Okulumuzun okul öncesi ve ilkokulu gezildi. Eğitim sistemi ve yapılan iyi uygulamalar yerinde gözlem yaparak öğrenildi. Montemor-o-Novo merkezinde bulunan yaşam beceri atölyelerinin bulunduğu merkez ziyareti ve belediye Ziyaretlerinde bulunuldu. Öğrenme Seminerine katılan Kuzey Makedonya, Estonya, Portekiz, Letonya ve Türkiye olarak yaptığımız Doğal Materyaller ile Matematik modülü aktivitelerimizi hazırladığımız sunumlar ile birbirimize anlattık. Montemor-o-Novo da bulunan ortak okulumuzun yapmış olduğu sunum ve de Tarihi ve kültürel geziler ile Portekiz'in ve Montemor-o-Novo şehrinin eğitim sistemini, doğal kaynakları, iklimi, kültürel mirası, tarihi ve geleneklerini tanıdığımız, kültürler arası etkileşimin fazlasıyla yaşandığı bir öğrenme semineri gerçekleştik.

Birleşmiş Milletler 21 Mart'ı Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan etmiştir.

Down Sendromu hakkında erken yaşlardan itibaren yapılacak farkındalık çalışmaları, toplumumuzu bilgilendirici faaliyetlerle bu bireylerimize destek olmak bizlerin insani sorumluluğudur. Bu kapsamda okulumuzda tüm sınıflarımızda farkındalık çalışmaları yapılmıştır. farklılıklara saygı konusu işlenmiştir.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında okulumuzda her sınıfta çeşitli etkinlikler yapılmış, kahramanlık tarihimizin en onur verici günlerinden biri olan bu destan gününde sevinç ve coşkuyla Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünü etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Okulumuz Bulut Sabah Sınıfı ile yürüttüğümüz ''Altı Toprak Üstü Toprak'' adlı projemiz Mart ayı etkinlikleriyle devam ediyor.

İstiklal Marşı'mızın kabul edilişinin yıl dönümünde ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında okulumuzda tüm sınıflarımızın katılımıyla öncesinda saygı duruşunda bulunulmuş, ardında İstiklal Marşımız öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve tüm okul personelimizle beraber çoşkuyla okunmuştur.

Okulumuz Bulut Sınıfı ile yürüttüğümüz ''Altı Toprak Üstü Toprak'' adlı projemiz başlıyor. Bu proje ile endüstri devrimleri ile gelen küresel ısınma, iklim değişikliği ve yeni nesildeki teknoloji bağımlılığı problemini ele alarak 4-6 yaş çocukların çevre bilinci kazanması, doğal kaynakları verimli kullanmayı öğrenmesi, toprağa dokunup hissetmesi, canlılığın kaynağı toprağı tanıması, canlı çeşitliliğini öğrenerek farkındalık geliştirmesini hedefliyoruz. Projemizin tanışma toplantısını yaptık, projemize aktif bir şekilde başladık, heyecanla çalışmlarımıza devam ediyoruz.