Erasmus KA+2 Projesi ortaklarımız olan Letonya, İtalya, Finlandiya, İngiltere ve Bulgaristan´dan gelen idareciler ve öğretmenlerini okulumuzda ağırladık.

30 EYLÜL 2017 TARİHİ İTİBARİ İLE 36 AYINI DOLDURUP 54 AYINI DOLDURMAYAN ÇOCUKLARIN YENİ DÖNEM KAYITLARI 01 TEMMUZ 2017 İTİBARİ İLE YAPILACAKTIR. TÜM EBEVEYNLERE DUYURULUR...

Balıkesir Karesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Şenol YILMAZ ve Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Derya TÜFEKÇİ tarafından okulumuz idareci ve öğretmenlerine Zaman Yönetimi eğitimi verildi.

´´Kentten Köye Sevgi ve Kardeşlik Köprüsü´´ Projesi kapsamında Tatlıpınar İlkokulu Anasınıfı Öğrencileri, Öğretmeni ve Velileri Okulumuzu ziyaret ettiler.

Sivil Savunma Günü etkinliği kapsamında okulumuzda Deprem ve Yangın tatbikatı yaptık. Öğretmenlerimiz Öğrencilerimize Yangın ve Deprem konusunda gerekli olan hayatta kalma yollarını gösterdiler. Daha sonra Yangın ve Deprem esnasında neler yapılacağını öğrencilerimiz uyguladılar.

Okulumuzda tiyatro etkinliğinde Hacivat ve Karagöz oyunu sergilendi. Oyunu severek izleyen Öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdiler.

Okulumuzda uygulanmakta olan Değerler Eğitimi Projemiz kapsamında SORUMLULUK Değeri için velilerimize de SORUMLULUK vererek afiş yarışması düzenledik. O kadar çok seçenek arasından seçim yapmak bizim için hiç de kolay olmadı. Katılan bizimle işbirliği yaparak veli olma  sorumluluğunu yerine getiren tüm velilerimize çok teşekkür ederiz.

Okulumuzda 2016/2017 Eğitim Öğretim Yılının 2.Dönem Veli Toplantısı 19.02.2017 Pazar Günü Saat 12:00 da Yapıldı. Okul Müdürümüz Rahşan POLAT YAMAN Okulumuzda Uygulanmakta Olan Bengi Projesi ve Devam Eden Diğer Projelerimiz Hakkında Velilerimizi Bilgilendirdikten Sonra Öğretmenlerimiz Eşliğinde Sınıf Toplantıları Yapıldı. Katılımın Çok Olduğu ve Her Geçen Gün Daha Velilerimizin İlgi ve Alakalarının Arttığını da Gözönünde Bulundurarak Toplantıya Katılan Tüm Velilerimize Teşekkür Ederiz.

Çevre Kirliliği ve Geri Dönüşüm konusunda biliçlendik. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 22.11.2016 tarihinde öğrencilerimize ´´Çevre Kirliliği ve Geri Dönüşüm´´ konulu eğitim verilmiştir. Eğitici filmlerle desteklenen eğitim öğrencilerimizin oldukça dikkatini çekti. Böylesine önemli bir konuda bizleri bilgilendirdikleri için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı´na teşekkür ederiz.

12.11.2016 tarihinde Dr. Fatih Kalkınç okulumuz velilerine ´´OKUL EVDE BAŞLAR´´ konulu aile eğitimini verdi. Velilerimiz seminerin çocuk eğitimi ile ilgili kendilerine çok şey kattığını ifade ettiler. Sayın Dr. Fatih Kalkınç´a davetimizi kırmayarak tüm NKA ailesini aydınlattığı için teşekkür ederiz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 78. Ölüm Yıldönümünde Törenlerle Anıldı. Okulumuzda saat 09:05´te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, okulumuz tiyatro salonunda Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sinevizyon gösterileri ve öğrencilerimizin hazırlamış oldukları gösteriler sunuldu. Sınıflarımız öğretmenleri ve velileri eşliğinde Kuva-i Milliye Anıtı ile Kuva-i Milliye Müzesi´ni ziyarette bulundular.

Cumhuriyetimizin 93. yılını okulumuz 5 yaş grubu öğrencilerinin gösterileri ile çoşkulu bir şekilde kutladık.

TİYATRO BU DÜNYA grubunun sergilediği İBİŞ´İN MACERALARI adlı tek perdelik çocuk oyunu 27.10.2016 perşembe günü okulumuz tiyatro salonunda oynanmıştır.

Okulumuz bünyesinde açılan Baba Destek Eğitimi Programı (BADEP) velilerimizin yoğun katılımı ile devam ediyor. 14 oturum halinde düzenlenen 3-6 yaş arası çocuğu olan babaların , çocuğun gelişiminde önemli olduklarını fark etmelerini, çocukla ilgili uygun beklentiler edinmelerini, evdeki iş ve sorumluluk dağılımında demokratik tutumu benimsemelerini, evlilik ve aile içi iletişimi geliştirmelerini, edindikleri bilgi ve becerilerini çevrelerinde de kullanabilmelerini amaçlayan BADEP´e velilerimizin istekle ve yoğun katılımı için katılan tüm babalara teşekkür ederiz.

Okul öncesi eğitime verdiğimiz önemin bilinciyle NKA ailesinin her ferdi olarak titizlikle çalışmaktayız. Bunun bir örneği olarak 5 yaşında olup da herhangi bir eğitim kurumuna kayıt yaptırmayan çocuklar tespit edilmiş, ekipler halinde mahallenin muhtarı da davet edilerek tek tek ev ziyaretlerinde bulunulmuştur. Bu ziyaretler sonucu velilerin belirttiği sebepler konusunda çözüm önerileri getirilerek 11 çocuğumuz okulumuzda okul öncesi eğitime başlamıştır.