24 Şubat çarşamba günü saat 18:30´da okulumuz tiyatro salonunda Necati Bey Eğitim Fakültesi okulöncesi Bölüm Başkanı Kazım Biber´in sunumuyla "ANNE -BABA TUTUMLARI "konulu aile eğitim semineri velilerimizin katılımıyla gerçeklestirildi. Katılım gösteren velilerimize ve Eğitimcimiz Kazım Biber´e teşekkür ederiz.

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Balıkesir il genelinde düzenlenen ´´En´ler Yarışması´nın´´ ´´YILIN EN SOSYAL, SANATSAL VE SPORTİF OKULU/KURUMU´´ kategorisinde yapılan değerlendirme sonucunda okulumuz ÜÇÜNCÜLÜK ödülüne layık görülmüştür. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür eder, başarılarımızın devamını dileriz.

Okul Aile Birliği tarafından annelere yönelik dönem sonu eğlencesi düzenlendi. Annelerimiz Balıkesir´in yerel sanatçısı Ayhan Erden ile eğlendiler. Bu organizasyonumuzda bizi yalnız bırakmayan konuklarımıza ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Öğretmen Akademisi Vakfı Kurucu Genel Md. Kayhan Karlı ´´Geleceğe Hazır Çocuk Yetiştirmek´´ konulu okulumuz velilerine bir seminer verdi.Son derece etkili ve verimli geçen seminere katılan velilerimize ve bu kadar yoğunluğunun içinde bizleri kırmayarak bu eğitimi gerçekleştiren sayın Kayhan Karlı hocamıza çok teşekkür ederiz.

Ara

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında İlçemiz Naciye Kabakçı Anaokulunun hayata geçirmeyi planladığı projelerin tanıtımı yapıldı.

Tanıtımı yapılan Projeler;

1-Erasmus Plus KA2 Projesi,

2-Yeteneklerimizin Farkındayız, Yeteneklerimiz ile Farklıyız,

3-Sevinç ve Ömer Türkiye’yi Geziyor Projesi

4- Geri Dönüşüm ve Çevre Koruma Projesi

5- NKA ( Naciye Kabakçı Anaokulun)’da 5 gün

Naciye Kabakçı Anaokulunun toplantı salonunda gerçekleşen programa Kaymakamımız Ahmet ERDOĞDU, İlçe Mili Eğitim Müdürümüz Ramazan KONAKBAY, Okul İdarecileri, Öğretmenler, Hayırsever Ömer KURŞUN ve Veliler katıldı.

OKUL AİLE BİRLİĞİMİZİN DÜZENLEDİĞİ TANIŞMA VE KAYNAŞMA KAHVALTI ETKİNLİĞİMİZE OKULUMUZUN HAYIRSEVERİ ÖMER-SEVİNÇ KURŞUN ÇİFTİ DE KATILDI.VELİLERİMİZİN YOĞUN TALEP  GÖSTERDİĞİ BU ETKİNLİKTE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN PALYAÇOLAR EŞLİĞİNDE DEĞİŞİK OYUNLAR OYNANDI. OLDUKÇA KEYİFLİ VAKİT GEÇİREN ÇOCUKLARIMIZ ÇOK EĞLENDİ. ETKİNLİĞİMİZ İÇİN BAŞTA OKUL AİLE BİRLİĞİMİZE VE BİZİ YALNIZ BIRAKMAYAN TÜM VELİLERİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.

Okulumuz tarafından yürütülmekte olan ´´Experiment The Best Learning Sience´´ adlı Erasmus plus KA2 projesinin 2. hareketliliği olan Bulgaristan´ın Burgaz şehrine 25 Nisan 1 Mayıs tarihleri arasında gidilmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 21-22-23 Nisan günlerinde okulumuzda yapılan ekinliklerle büyük coşkuyla kutlandı.Kumaş boyama,baloncuklar,resim yarışması,pinyata patlatma,uçan balon şenliği,pamuk şeker dağıtımı ve palyaçolarında katıldığı programda çocuklarımız 23 Nisan ruhunda bir bayram kutladılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan KONAKBAY ve Şube Müdürü Sami GÜNNÜ okulumuzu ziyaret ettiler. Okul Müdürümüz Rahşan POLAT YAMAN´dan okulumuz hakkında bilgi alan İlçe müdürlerimiz sınıflarımızı ziyaret edip miniklerimizle sohbet ettiler.

28 Şubat Sivil Savunma Gününde okulumuzda , öğrenci ve personelinde katıldığı bir tahliye tatbikatı yapıldı. 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısı  ile il AFAD ekibi okulumuza gelerek tüm öğrencilerimize ’’ deprem ve deprem anında neler yapmalıyız’’ konusunda eğitim verdi. Kendilerine teşekkür ederiz.

Okulumuz Minik Eller ve Kırmızı Laleler sınıfı, Değerler Eğitimi Projesi -Saygı Konusu- kapsamında ´´Farklılıklara Saygı ve Empati´´ konusu ile ilgili olarak 11.03.2015 tarihinde Balıkesir Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. Kademesi´ne ziyarette bulundular. Bu gezinin düzenlemesindeki amaç çocuklarımıza bu önemli konuda hassasiyet geliştirmeleri ve farkındalık sahibi olmaları ve somut yaşantılarla kalıcı izli davranış değişiklikleri oluşturabilmelerini sağlamaktır.

Okulumuzda uygulanmakta olan Değerler Eğitimi, ´´Farklılıklara Saygı´´ kapsamında Pıtırcıklar sınıfımız öğrencileri, öğretmenleri Gülcan Afacan refakatinde 23 Nisan İlkokulu bünyesindeki Görme Engelliler Alt sınıfını ziyaret ettiler. Etkinlik kapsamında karşılıklı sohbetler, çocuk şarkıları, oyunlar ve çeşitli hediyeler verilerek hoşça vakit geçirildi. Braille alfabeleri ile hazırlanmış olan çiçekler oldukça ilgi gördü.

Okulumuzunda ortağı olduğu Erasmus +KA2 Projesi çerçevesinde Experiment the Best Learnign Science isimli projenin ilk hareketliliği olan Letonya ziyareti 14-20 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Okulumuzdan Okul Müdürü Rahşan Polat Yaman ile Okulöncesi öğretmenlerimiz Beril Çiğdem, Burcu Eren ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge biriminden Ragıp Dülger´in katıldığı proje ekibi Letonya´nın DOBELE şehrine giderek seminerler, atölye çalışmaları ve toplantılara katıldılar. Okulöncesi eğitimi adına oldukça verimli geçen bu ziyarette ülkemiz, okulumuz ve kültürümüz ekip tarafından en iyi şekilde temsil edilmiştir.

Okulumuzda uygulanmakta olan Değerler Eğitimi Etkinlikleri çerçevesinde velilerimiz ´´BUGÜN OKULUMUZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ´´ etkinliği için bir araya gelerek, onarılması gereken oyuncak ve donanım malzemelerinin onarım ve tamirini yaptılar. Etkinliklerimize destek veren velilerimize ve Okul-Aile Birliğimize çok teşekkür ederiz.

Kar Taneleri Sınıfımız Bahçelievler Mahallesinde bir Eczaneye gezi düzenlediler. Eczacıdan ilk yardım malzemeleri hakkında bilgi alan miniklerimiz, Okulumuz ve Sınıfları için ilk yardım malzemeleri alarak güzel bir gün geçirdiler.